woensdag 9 september 2015

Recept: Rode spitskool in de weck

Ingrediënten:
3 kg rode (spits)kool zeer fijn gesneden (netto gewicht)
4 eetlepels (zee)zout
3 L appelsap
250 ml bosbessensap/druivensap/vlierbessensap (of andere donkere sap)
250 ml azijn
600 gram bruine suiker
4 volle tl kaneel

Per pot van 250 gram rode kool
1 kruidnagel
1/2 blaadje laurier

Benodigdheden:
mes
snijplank/schaaf
weckketel
12  3/4 L weckpotten,ringen, deksels,klemmen

Werkwijze:
Verwarm een klein deel van de appelsap en los hier het suiker en zout in op en voeg de kaneel toe. Doe de resterende appelsap en de bessensap erbij. Laat alles afkoelen.

Schaaf/snijdt de rode kool in dunne repen. Steriliseer de weckpotten, deksels en ringen. Doe dan per pot 250 g rauwe rode kool, 1 kruidnagel en een half blaadje laurier. Voeg appel/bessensap toe tot de rode kool net onder staat.

Wecken op 100 graden 120 minuten.

NB: Je houdt appel/bessensap over voor ongeveer 3 potten. Wij vriezen dit in tot de volgende lading kolen klaar is.
Rode spitskool Kalibos in de weck

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen