dinsdag 18 augustus 2015

Recept: Courgettekoekjes met kerrie

Ingrediënten:
450 g courgette
1 eetlepel kerrie
1 theelepel djinten
1 teentje knoflook
half bolletje gember op siroop of een kwart theelepeltje poeder
1 ei
bosje peterselie
halve ui gesnipperd
peper en zout naar smaak
2 eetlepels paneermeel
4 eetlepels bloem of zelfrijzend bakmeel
boter of olie om de koekjes in te bakken

Benodigdheden:
rasp
zeef
opvangbak
koekenpan
spatel
snijplank
mes

Werkwijze:
Rasp de courgette en doe er een flinke scheut zout over. Laat minimaal een half uur uitlekken. Knijp dan zoveel mogelijk vocht uit de courgette.
Snipper de ui en hak de peterselie fijn. Pers de knoflook en het halve gember bolletje. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bak en meng goed. Als het nog erg vloeibaar is voeg dan nog wat meel en paneermeel toe. De moes moet van je lepel afglijden maar wel als een dikke pannenkoek blijven liggen.
Proef of alles goed op smaak is. Ik voeg als peper een flinke scheut sambal toe.
Verhit een koekenpan met een ruime hoeveelheid boter en bak de koekjes in 10 minuten goudbruin.
Laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
Je kunt ze in de oven op 120 graden warm houden.

Deze koekjes zijn lekker met een pittige tomaten/sambal saus en een frisse salade. Ook lekker met gebakken aardappeltjes of rijst. Dit is een prima lunchgerecht maar ook lekker als bijgerecht.
Courgettekoekjes met kerrie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen