maandag 27 juli 2015

Recept: Courgettesoep

Ingrediënten:

Courgette ca 1 kg
2 eetl. zonnebloemolie
1 ui gesnipperd (of een handjevol sjalotjes)
2 teentjes knoflook
1 a 2 groentebouillonblokjes of vleesbouillonblokjes
Voor een pittige smaak: 1 gedroogde chillipeper of een andere peper
peper en zout
verse kruiden naar wens

Benodigdheden:
Staafmixer/blender/keukenmachine

Werkwijze:

Courgette schillen zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Zaadjes zeker verwijderen als de courgettes groot zijn. Bij kleine courgettes kun je ze in het geheel gebruiken.
Bij gele courgettes krijg je een mooie gele soep als je de schil er aan laat. Bij groene courgettes is de soep wat "vreemder" van kleur als je de schil er aan laat.

*Verhit de olie, fruit ui, knoflook (eventueel chilli peper) 2 min. voeg de courgette toe en bak het       geheel nog 2 min.

*Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe en laat dit alles 20 min. zachtjes koken.

* Pureer alles met de staafmixer.

* Breng de soep op smaak met zout en peper.

Als garnering kun je wat room tijdens het opdienen toevoegen.
Of verse gehakte peterselie met bieslook...
Of verse gehakte koriander met munt...
Of een klein beetje foelie erbij tijdens het koken...
Een pakje roomkaas...
Uitgebakken spekjes...
Ook lekker is een stevig bruin brood erbij.

De soep is een leuke basis en prima in te vriezen. Je kunt er daarna nog altijd verse groenten bij in doen en eventueel vlees.
En het is een perfecte manier om van de mega courgettes af te komen..

Wij vonden het zelf wel lekkerder om de soep wat dikker te laten.

Kortom leef je uit :)

Courgettesoep


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen