woensdag 28 januari 2015

Recept: Preitaart

Prei...een dankbare groente in de moestuin. En je kan het bijna het hele jaar door vers oogsten.  Er zijn preisoorten voor elke seizoen. Zelf heb ik als vroege zomerprei al een aantal jaar Zwitserse Reuzen. Deze geven mooie lange schachten en de smaak is uitstekend. Als winterprei maar net wat mij dat jaar leuk lijkt.


Ingrediënten:
7 plakken bladerdeeg
800 gram schoongemaakte prei
300 gram gehakt
10 kleine sjalotjes
3 eieren
1 flesje kookroom
100 gram geraspte kaas
flinke eetlepel cajun kruiden
theelepel paprikapoeder
peper
zout

Springvorm van 24 cm doorsnee
Oven 200 graden 30 minuten

Bereidingswijze:
Leg de vellen bladerdeeg op hun plastiekje te ontdooien. Vet de springvorm in met een beetje boter of olie.

Snij de prei en sjalotjes in ringen. Bak het gehakt rul met een flinke eetlepel cajunkruiden (gehakt of andere kruiden kan natuurlijk ook). Voeg de prei toe en zorg dat alles mooi gaar is. Breng eventueel verder op smaak.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Beleg de springvorm met het bladerdeeg.

Doe de kookroom in een bakje en kluts de eieren er door. Doe de paprikapoeder erbij (en ik had nog wat selderie dus die er ook in gedaan). Voeg nog wat peper en eventueel wat zout toe.

Meng de kaas door de pan met prei en gehakt en stort alles in de springvorm. Kookroom mengsel er over heen en 30 minuten op 200 graden in de hetelucht oven.

En ook vegetarisch is dit een lekkere hoofdmaaltijd.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen