dinsdag 23 december 2014

Recept: Bosbessenjam

Ingrediënten:
1 kilo bosbessen
300 gram suiker
1 zakje Marmello nr. 1

Doe de bosbessen heel in een pan. Meng de Marmello met de suiker in een apart bakje en voeg deze toe aan de bosbessen.  Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zodra de massa blijft koken zonder dat dit stopt door het roeren gaat de kooktijd van 4 minuten in. Eventueel afschuimen met een schuimspaan. Vul de schoongemaakte potjes tot de rand schroef de deksel erop en zet de potjes 10 minuten op de kop. Daarna weer omdraaien en af laten koelen.



Zo doen wij dat...
1 kilo bosbessen
200 gram suiker
1 theelepel stevia vloeibaar
1 zakje Marmello nr. 1

Omdat we minder suiker willen gebruiken maar toch wel van een beetje zoet houden gebruiken we stevia. Helemaal overstappen daarop lukt ons niet. Stevia heeft toch wel zijn eigen specifieke smaak. Onze ervaring is dat het toegevoegd aan warme producten het geen bijsmaak geeft. In koude producten vinden we het niet zo lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen